2.2.2017

Pidot Tauno Palon kanssa

Kuvahaun tulos haulle tauno palo

Suunnittelin ohjelmapalvelun, jossa asiakkaat nauttivat ruokaa ja 1900-luvun kulttuuria. Ohjelmapalvelun keulahahmo on Tauno Palo. Tauno Valdemar Palo (1908 -1982) oli suomalainen näyttelijä ja laulaja. Tauno oli kotoisin Hämeenlinnasta. Tauno muistetaan rooleista, joissa hänellä oli usein vastanäyttelijänään Ansa Ikonen. He olivat 1900-luvun suurimpia nimiä elokuvamaailmassa (Suomessa)

Pidot alkavat Aulangon ulkoilumajalta, jossa asiakkaille tarjoillaan hernekeittoa ja vettä puisista kulhoista ja ohjelmapalvelun järjestäjä (minä) kertoo faktatietoa Taunosta, ja tämän uran vaiheista. Katsomme screeniltä pätkän elokuvaa Kulkurin Valssi, jossa Tauno näyyteli.

Sitten siirrymme rantaan kotaan, jossa sytytän nuotion. Kuuntelemme soittimesta yhdessä 1900-luvun alun suosituimpia lauluja, erityisesti Tauno Paloa.

Nuotiolla valmistuu keitetyt perunat ja valkoinen kastike. Niiden kanssa tarjoillaan sylttyä ja juodaan tuoretta maitoa lipistä. Lippi on tuohesta tehty varrellinen, kauhamainen juoma-astia. Jälkiruuaksi on viiliä ja talkkunaa.

Lopuksi pidämme pienen kävelykierroksen Aulangonjärven rantaan, jossa pidän pienen tietokilailun Tauno Palosta. Tämän jälkeen julistan voittajan jaan kiitoslahjat asiakkaille ja toivotan hyvää päivänjatkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti