KARPALO
alvehtivat lehdet ovat 6–15 mm pitkiä, soikeita tai suippoja, päältä kiiltävän vihreitä ja alta valkoisia.
Vaaleanpunaiset kukat ovat haarojen kärjissä joko pareittain tai useita yhdessä.
Isokarpalon kukinta-aikaa on kesä-heinäkuu.
Marja on pallomainen, 10–15 mm leveä tai pisaramaisesti kärkeen tai tyveen päin levenevä.
Marja on väriltään punainen tai tumman sinipunainen ja maultaan hapan.
Pikkukarpalo on isokarpaloa hennompi, 10–30 cm pitkä, suikertava ja maanmyötäinen varpu.
MENU
Alkuruoka:
PARSAKAALIKEITTO - pehmeää päärynää karpaloilla
- 2 pientä salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- rypsiöljyä
- nokare voita
- 600 g parsakaalia
- 7 dl kasvislientä fondikuutiosta
- 100 g Koskenlaskijaa voimakas
- 1 dl kermaa
- 1 rkl balsamicoa
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
Alkujuoma:
Cosmodrink
(10hlö, keliaakikko, gluteeniton, vegaani)
vodkaa
2 dl triple sec -likööriä
3 dl karpalomehua
1 dl sokeroitua limettimehua
0.5 l kivennäisvettä
0.5 l Spriteä
karpaloita
limettiviipaleita
Pääruoka:
RUUSUKAALISALAATTI
(5hlö, sopii gluteenittomille ja vegaaneille)
(5hlö, sopii gluteenittomille ja vegaaneille)
500g ruusukaalia
1,5 dl tuoreita karpaloita
1 dl aurajuustoa
1 dl pekaaninpähkinöitä
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl Balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
Jälkiruoka:
Karpaloista kerroskiisseliä
(6hlö, ei sovellu allergikoille)
2 dl
0,75 dl mansikkasurvosta
5 dl karpalomehua
1 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoa
1 kpl keltuainen
1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
(reseptilähteet mytaste.com)
(reseptilähteet mytaste.com)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti