14.1.2016

Unelmieni liikuntamatkat

Aktiivinen liikuntamatka

Lähtisin aktiiviselle liikuntamatkalle vaeltamaan koskemattomaan Alaskaan. Ottaisin mukaan kuukauden ruuat, rinkan, teltan ja tottakai koirani Duplon. Vaeltaisimme kuukaudenpäivät Gates of the Arctic National Park and Preserve -kansallispuistossa. Alaska on mielenkiintoinen osavaltio, jossa villli luonto kiehtoo minua. Mukaan tietysti lähtisi tottakai valokuvaustavarat. 


Gates of the Arcticin kansallispuisto (engl. Gates of the Arctic National Park and Preserve) on Yhdysvaltojen Alaskassa, napapiirillä sijaitseva kansallispuisto. Gates of the Arctic julistettiin Yhdysvaltain kansalliseksi suojelumonumentiksi vuonna 1978, mutta jo kaksi vuotta myöhemmin 2. joulukuuta 1980 se kohotettiin kansallispuiston asemaan.


Suurin osa puistosta on autiota erämaata. Sinne ei johda maanteitä, eikä siellä ole vierailijoille rakennettuja tiloja kuten majataloja tai retkeilyalueita. National Park Service kuitenkin pyörittää pientä turistikeskusta läheisessä Coldfootin kylässä. Noin 1 500 ihmistä asuu puiston rajojen sisäpuolella pienissä yhteisöissä ja he saavat ravintonsa ja tarvikkeensa puiston luonnonvaroista.

Puisto sijaitsee tundralla Sen eläimistöön kuuluu muun muassa hirviä, mustakarhuja, harmaakarhuja, susia ja ohutsarvilampaita. Puiston halki kulkee kuusi merkittävää jokea, joita ovat esimerkiksi Alatna- ja Kobuk-joki. Brooks Range -vuoristo sijaitsee puistossa.


Passiivinen liikuntamatkailu 

Pasiivisen liikuntamatkailun kohteeksi valitsisin Moskovan. 
Visiittini sijoittuise kesäkuulle 2016. Silloin järjestetään Maailma Voittaja 2016-koiranäyttely.




Kiertelisin näyttelyssä turistina ja katselisin sivusta kehiä, mutta eristyisesti pitäisi katsoa chow chowien kehä.

Moskova on Venäjän federaation pääkaupunki. Moskova on Venäjän suurin kaupunki ja sen asukasluku on noin 11,9 miljoonaa. Moskova on Euroopan suurin kaupunki
Samalla reissulla kävisin ajelemassa pienen ajelun Moskovan kuuluisalla metrolla.



Nostalginen liikuntamatkailu

Nostalgisen matkailun kohteeksi valitsisin Puolan kuuluisiman keskitysleirin, Auschwitzin. 

Auschwitzista on tullut holokaustin symboli, jossa natsit systemaattisesti tappoivat lähes 6 miljoonaa Euroopan juutalaista. Auschwitz on vieläkin maailman suurimman joukkomurhan tapahtumapaikka, häpeällisin natsien "kuolemantehtaista". Saksan natsit tappoivat Auschwitzissa juutalaisia kaasukammioissa (murhakammio), joka oli inhottavin ja katalin paikka maan päällä toisen maailmansodan aikana. Heinäkuun 1940 ja tammikuun 1945 välisenä aikana on arvioitu, että 1,3 miljoona vankia tuotiin kaiken kaikkiaan Auschwitziin ja heistä kuoli siellä 1,1 miljoonaa uhria.



1 kommentti:

  1. Olet ottanut hienosti selvää valitsemiesi kohteiden taustoista. Valitsemasi kuvat ovat myös upeita. Onko tuo ihmispaljous todella Moskovan metrosta? Huh, en kyllä haluaisi joutua siihen tungokseen!

    Nostalginen liikuntamatkailu -esimerkki ei varsinaisesti ole liikuntamatkailua, mutta muuten tuo kohde menee kyllä tuohon kategoriaan.

    VastaaPoista