1.9.2014

Turistirysäs

Mä en henkilökohtasesti ymmärrä suomalaisia, jotka matkustaa turistirysiin, missä ne käy suomalaisessa baarissa, suomalaisessa ravintolassa ja makaavat vain viikon samalla rannalla, oppimatta mitään uutta kyseisestä maasta, sen kulttuurista ja tavoista.
Miksi ei samantien kävisi viikon ajan joka päivä solariumissa, koska ainoa asia, mitä etelänmatkalta jää käteen, on se rusketus. Jos lähen ulkomaille, en halua, että joka toinen vastaantulija on suomalainen, ja hoonosoomee puhuvat sisäänheittäjät riivaisivat koko saarta. 60-vuotiaat Pertit ja Liisat juoksentelivat suomalaisissa baareissa, joissa tarjoillaan lihapullia ja lauletaan Frederikkiä karaokessa - mikä idea on mennä ulkomaille elämään suomalaista elämää? No, nmieltymyksensä kullakin.

Kuitenkin, pitihän tämä itsekin kokea, olin Rhodoksella Jepen kanssa elokuun vaihteessa. Nätti maa, toistekin voisin mennä, jos suunnitelisin homman vähän paremmin ja olisi aikaa ja raha kierrellä saarella ja tutustua oikeaan kulttuuriin. Mut kaikinpuolin jäi hyvä maku rantalomasta, ei ehkä ihan mun juttu. Tässä pari kuvaa. Yhessä on Jeppe pissalla, mut ei sitä huomaa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti