25.5.2015

Tehtävä: Rastiviikko

Muistan sen päivän kun 15-kesäisenä olimme tutustumassa Tavastiaan, en juurikaan muista yksityiskohtia, mutta muistan, että mielestäni täällä oli paljon sokkeloita.

Viime viikolla sain olla ohjaamassa ja opastamassa 8 luokkalaisia, jotka tutustuivat oppilaitokseemme. Viikko oli erilainen ja antoisa ja vilinää riitti.

Mutta rastit oli mielestäni puutteellisia, kaikki muu oli järjestetty ja organisoitu viimeisen päälle, mutta tuntui, ettei juur' kukaan ala halunnut, että heidän toimipisteetään ja alastaan oikeastaan edes kiinnostuttaisiin. Tehtävät saattoivat olla muistpelin tyyppisiä tehtäviä, jotka ei antanut alasta mitään, eikä kukaan kertonut tai selostanut, mitä kyseinen ala edes pitää sisällään. 
Matkailualan piste mukaanlukien. 
Mielestäni pitäisi olla joka alalta yksi valittu, joka esittäää lyhyesti puheen, videon, kuvia tai esimerkiksi jotain konkreettista alaan liittyen. Lyhyesti alan mahdollisuuksista valmistumisen jälkeen  ja sen sellaisesta. Kahdeksas luokkalaiset eivät ole enää mitään lapsia, jotka haluavat vain pelata ja leikkiä, vaan he suunnittelevat jo omaa tulevaisuutta ja olisi hyvä, jos rastikierros jättäisi heille jotain mietittävää ja pohdittavaa. 

1 kommentti: